Polityka prywatności i cookie

POLITYKA PRYWATNOŚCI I COOKIES

Polityka prywatności informuje użytkowników strony lifeideas.pl o zasadach pozyskiwania, przetwarzania i zabezpieczania danych osobowych w ramach serwisu. Wszystkie dane są gromadzone, przechowywane i przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych  (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, ze zm.).

Administratorem danych osobowych jest:

Life Ideas Sp. z o.o.
02-636 Warszawa
ul.Olimpijska 23

ZBIERANE DANE

Dane osobowe użytkownik podaje dobrowolnie. Dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt użytkownika ze sprzedawcą poprzez stronę www, są wykorzystywane do prowadzenia korespondencji z potencjalnym klientem firmy. Użytkownik wypełniając formularz kontaktowy na stronie podaje swoje dane teleadresowe: adres e-mail lub numer telefonu. Podczas dalszej komunikacji klient może zostać poproszony o podanie następujących danych osobowych: imienia, nazwiska, adresu, numeru, telefonu, adresu email. Dane wykorzystywane są do realizacji zamówień, komunikacji z klientem. Udostępniane są firmom kurierskim (obowiązuje ich poufność danych) w celu realizacji zamówień.

Dane udostępniane są organom ścigania i wymiaru sprawiedliwości na mocy przepisów prawa. Na stronie internetowej lifeideas.pl dane zbierane są automatycznie, mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na stronie, zbierania danych demograficznych o użytkownikach i w celach technicznych do administrowania serwerami.

PRZECHOWYWANIE DANYCH

Life Ideas Sp z o.o. zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych. Life Ideas Sp. z o.o nie przekazuje danych swoich użytkowników, klientów osobom trzecim, sam wykorzystuje je do celów księgowych, do celów kontaktowania się z użytkownikami strony, do rozpatrywania składanych przez Klienta reklamacji, do obsługi zwrotów produktów oraz do innych czynności związanych z zawarciem lub wykonywaniem umów sprzedaży. Dane osobowe są traktowane jako całkowicie poufne, przechowywane są na dobrze zabezpieczonym serwerze przed zagrożeniem zdalnym i fizycznym.

Dane przechowywane są przez okres pięciu lat.

DOSTĘP DO DANYCH

Każdy użytkownik (klient), który udzielił informacji o danych osobowych ma prawo dostępu do tych treści, poprawiania ich, aktualizacji, uzupełnienia, żądania zaprzestania przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy o ochronie danych osobowych oraz usunięcia danych. Użytkownik może ze swoich praw skorzystać kontaktując z biurem Life Ideas telefonicznie pod numerem telefonu  22 646 18 62 się telefonicznie lub mailowo z adresem biuro@lifeideas.pl

Strona internetowa lifeideas.pl wykorzystuje pliki cookies, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Zgodnie z nowelizacją ustawy Prawo Telekomunikacyjne użytkownik może wyrazić zgodę na instalację przez witrynę plików cookies, odpowiednio ustawiając przeglądarkę internetową. Decyzja internauty o korzystaniu z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki jest traktowana jako jego świadomy wybór. Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej..

  • Serwis nie gromadzi automatycznie żadnych informacji. Wyjątkiem są informacje zawarte w plikach cookies.
  • Pliki cookies stanowią dane informatyczne (pliki tekstowe). Zawierają najczęściej nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym i unikalny numer.
  • Pliki cookies przede wszystkim pozwalają rozpoznać urządzenie, z którego korzysta internauta i dostosować stronę internetową do jego preferencji. Wykorzystywane są także w celu tworzenia statystyk. Dzięki nim możliwe jest ulepszenie struktury i zawartości serwisu.
  • Ponadto pliki cookies ułatwiają użytkownikowi utrzymanie sesji po zalogowaniu. Dzięki temu internauta nie jest zmuszony logować się na każdej podstronie.

W ramach serwisu wykorzystywane są pliki „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są tymczasowe. Przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Drugi typ przechowywany jest w urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Wykorzystywane rodzaje plików cookies pozwalają:

  • na korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu,
  • zapewnić bezpieczeństwo poprzez np. wykrywanie nadużyć,
  • gromadzić informacje o sposobie korzystania z serwisu,
  • na „zapamiętywanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika np. wybrany język, region, z którego pochodzi internauta itd.,
  • na dostarczenie użytkownikowi treści reklamowych, dostosowanych do jego zainteresowań.

ZMIANA POLITYKI PRYWATNOŚCI

Life Ideas Sp. z o.o zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności w dowolnym momencie, bez konieczności informowania o tym użytkowników. Użytkownicy mają obowiązek zapoznania się ze zmianami, po wejściu na stronę.

© Life Ideas 2013 made by AV & MM